24 uur gebruik van OV in Waterland én in Amsterdam 

OV Regioticket te koop in Informatiepunt 

OV Regioticket bij Informatiepunt te koop

Door de introductie van het regioticket is er nog maar één kaartje nodig voor het openbaar vervoer in de regio Amsterdam en Waterland. Het ticket is na activering 24 uur geldig in de hele regio groot Amsterdam in de bussen van Connexxion en EBS en alle bussen, (snel)trams en metro’s van het Amsterdamse GVB. 
 

Regioticket
Het nieuwe ticket voorziet in een grote behoefte bij met name toeristen die Waterland bezoeken of die vanuit Waterland de omgeving willen verkennen met het openbaar vervoer. Het regioticket is daarnaast ook zeer geschikt voor mensen die slechts eenmalig met het OV reizen, of voor hen die gasten op bezoek hebben die niet over een OV-chipkaart beschikken. Het maakt het voor hen makkelijker te reizen van, naar en door Amsterdam en van en naar omliggende plaatsen als Purmerend, Edam, Volendam en Hoorn. Dit kan nu binnen deze 24 uur op hetzelfde kaartje, zonder dat daarvoor een OV chipkaart nodig is. 

Het regioticket is geldig in het jaar van aankoop en wordt voor 24 uur geactiveerd na het eerste gebruik. Na deze 24 uur is het ticket verlopen en kan het niet meer gebruikt worden. Het regioticket kost €13,50 en is niet geldig in de trein. Men dient bij elke overstap opnieuw in- en uit te checken.

Het Regioticket is in Waterland uitsluitend te koop bij Informatiepunt Waterland aan het Zuideinde 2 in Monnickendam en aan de Havenbuurt 19c in Marken. De openingstijden van beide Informatiepunten zijn te vinden op deze pagina.

 

 


Kijk voor een overzicht van alle Waterlandse evenementen en activiteiten op onze evenementen website.

Bedrijvengids: Zien, Doen en beleven
Zien, Doen en beleven: Bedrijven, winkels, verenigingen en ondernemers
Evenementenkalender
Evenementenkalender
Het weer in Waterland
Weersverwachting
Monnickendam