Met 75 deelnemende koren 

Korendag Monnickendam 

Korendag Monnickendam

Voor de tweeentwintigste keer organiseert de Cantorij Grote Kerk haar Korendag. Dit jaar op zaterdag 20 mei 2017.

Uit de enorme belangstelling die in de loop der jaren is ontstaan, blijkt hoezeer er wordt genoten van de verscheidenheid aan koorzang. Ook de pers laat zich lovend uit over de muzikale prestaties en de gezellige sfeer in de stad Monnnickendam. "Een muzikale traditie die in ere gehouden moet worden"

Elk koor dat zich aanmeldt krijgt de gelegenheid om uit eigen repertoire te zingen, met of zonder begeleiding van instrumenten. Het accent van de Korendag ligt vooral op het stimuleren van de koorzang en op het interesseren van meer mensen voor het gezamenlijk musiceren.

Programma

Zaterdag 20 mei 2017 zal in het teken staan van een doorlopend zangfestijn in  alle kerken en andere locaties van Monnickendam.

Reeds vele jaren nemen ongeveer 75 koren deel, waarvan velen bij herhaling en sommigen zelfs ieder jaar. Elk half uur brengt een koor haar eigen programma van maximaal 25 minuten.

Aan het eind van de Korendag is er in de Grote Kerk de SLOTMANIFESTATIE met samenzang van bekende liederen in samenwerking met een Muziekcorps.

Organisatie en kosten

Eenmalige bijdrage van € 3,50 per persoon voor het programmaboekje tevens toegangsbewijs voor alle locaties de gehele dag. (kinderkoren half geld)

Jeugd tot 16 jaar heeft vrij toegang.

 


Kijk voor een overzicht van alle Waterlandse evenementen en activiteiten op onze evenementen website.

Bedrijvengids: Zien, Doen en beleven
Zien, Doen en beleven: Bedrijven, winkels, verenigingen en ondernemers
Evenementenkalender
Evenementenkalender
Het weer in Waterland
Weersverwachting
Monnickendam