Kerststallenroute Monnickendam 

Kerststallenroute Monnickendam

Van 10 tot 30 december kan weer een sfeervolle kerststallenroute gelopen worden door Monnickendam. De route, een initiatief van Stichting Promotie Waterland in samenwerking met Rita van Bavel, voert dit jaar langs zo'n vijfenveertig gevels in de binnenstad van Monnickendam. De kerststallenroute toont tientallen kerststallen in alle soorten en maten. Kleine, grote, moderne en historische kerststallen staan opgesteld in vensters en etalages van particulieren en winkels. 

Tentoonstelling Katholieke kerk
Ondanks het uitlenen van haar kerststallen aan diverse deelnemers heeft Rita van Bavel nog ruim voldoende kerststallen om aan het grote publiek te tonen. Op zondag 10 december, na de kerkdienst van 10.00 uur in de RK Nicolaas en Antoniuskerk, is de kerststallententoonstelling als onderdeel van de kerststallenroute geopend.
De routes zijn verkrijgbaar op het informatiepunt van SPW op de Middendam, in de RK kerk en bij Waterlandmuseum De Speeltoren. Ook kunt u de route hier downloaden. De locaties van de stallen zijn op de plattegrond genummerd aangegeven en met een wandelroute aan elkaar verbonden.

De jaarlijkse kerststallententoonstelling in de RK Nicolaas en Antoniuskerk aan het Noordeinde is dagelijks te bezichtigen vanaf vrijdag 15 december t/m 30 december van 12.00 tot 16.00 uur. Op Eerste Kerstdag is de expositie niet te bezichtigen.

Op zondag 10 december wordt in de kerk van 11.00 tot 15.30 uur wederom een 2e hands kerstmarkt georganiseerd, met optredens van diverse koren uit Waterland. Uiteraard ontbreken de erwtensoep, chocomel en gluhwein niet!

 

 


Kijk voor een overzicht van alle Waterlandse evenementen en activiteiten op onze evenementen website.

Bedrijvengids: Zien, Doen en beleven
Zien, Doen en beleven: Bedrijven, winkels, verenigingen en ondernemers
Evenementenkalender
Evenementenkalender
Het weer in Waterland
Weersverwachting
Monnickendam