Historisch zeilen vanuit de haven van Marken 

Kenterschootrace 

Kenterschootrace

Op vrijdag 19 mei druppelen de originele vissermanschepen de haven van Marken weer binnen om op zaterdag en zondag de kenterschootrace te varen. Een race vol oude visserijtechnieken en vooral gezelligheid. Op zaterdag worden er dobbers opgevist en op zondag een spectaculaire aktie 'manoverboord'. Op beide dagen wordt er 'kenterend' gefinished, de enige race waar men geacht wordt de laatste 50 meter dwarsuit te gaan en zo te finishen, vlak voor de haven van Marken.

Vrijdagavond

Aankomst schepen met zoals ieder jaar een bijzonder ontvangst aan de haven. Vanaf 20.00 uur inschrijving in het Hof van Marken, uitdeling van de “goodie-bag” en aldaar elkaar onder het genot van een drankje wat opjutten.

Zaterdag

9:30 uur palaver, aansluitend de race, inclusief het originele dobberen (blokjes vissen) en uiteraard kenterend finishen. Ca. 18.00 uur eten op of rond de haven daarna gezelligheid in het Hof van Marken, met o.a. de bekendmaking van de tussenstand.

Zondag

Palaver, dan varen met de uitgereikte doe-het-zelf-knutsel-man-over-boord manoeuvre en na het wederom kenterend finishen voor velen het meest spannende element van het weekend: de prijsuitreiking (tijdstip wordt nader bekend gemaakt, zo snel mogelijk na binnenkomst schepen).

Uiteraard kan het weer van invloed zijn op het verloop van de race, en daarmee het programma.

Datum: 19 - 21 mei 2017
Aanvang:
Locatie: Haven van Marken

 


Kijk voor een overzicht van alle Waterlandse evenementen en activiteiten op onze evenementen website.

Bedrijvengids: Zien, Doen en beleven
Zien, Doen en beleven: Bedrijven, winkels, verenigingen en ondernemers
Evenementenkalender
Evenementenkalender
Het weer in Waterland
Weersverwachting
Monnickendam