Knusse markt op historische locatie 

Brocantemarkt in Monnickendam 

Waterlandse Brocantemarkt

Ook dit jaar kan de Waterlandse Brocantemarkt, in de Grote Kerk in Monnickendam op zaterdag 8 april, rekenen op veel animo van standhouders. Tientallen kramen met brocante en vintage staan er deze dag tussen 11.00 en 16.00 uur opgesteld in de kerk, waar bezoekers gratis toegang hebben. Er is nog een aantal kramen beschikbaar!

De Waterlandse Brocantemarkt wordt dit jaar voor de zesde maal georganiseerd door Stichting Promotie Waterland (SPW), als aanvulling op het huidige aanbod aan markten in Waterland. De markt kan elk jaar rekenen op een trouwe schare fans. Organisator Bea namens SPW: “Naast brocant en vintage is er ook een verscheidenheid aan brocante huis- en tuinartikelen, serviesgoed, antieke bouwmaterialen, oud linnengoed en brocante kleding.

Voor de Grote Kerk in Monnickendam is onder meer gekozen, vanwege de ruimte in de kerk. Zo is er op deze overdekte locatie volop ruimte voor de standhouders om hun brocantewaar zo aantrekkelijk mogelijk uit te stallen. Ook zal de kerk zelf een boekenmarkt in het koor organiseren tijdens de brocantemarkt.

Waterlandse Brocante
De Brocantemarkt, die op 8 april van 11.00 – 16.00 uur plaats vindt is gratis toegankelijk voor bezoekers. Bezoekers ontvangen bovendien een gratis Ariadne@Home (zolang de voorraad strekt), om thuis nog meer wooninspiratie op te doen. Nieuw dit jaar is de uitgebreide horeca, waardoor je nóg langer kunt genieten van de brocantemarkt.

Parkeren
De kerk is goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid voor bezoekers van buitenaf. Wie met de auto een bezoek wil brengen aan de Brocantemarkt kan het beste parkeren op het parkeerterrein bij de Grote Kerk (Bolwerk), Loswal (Nieuwpoortslaan) of bij Swaensborch (Pierebaan, max. 5 minuten lopen).

Stichting Promotie Waterland
Onder de slogan ‘Waterland laat je verrassen’ is Stichting Promotie Waterland sinds 2010 actief in het verwezenlijken van het algemene doel om meer mensen in Waterland te laten recreëren en ervoor te zorgen dat zij langer blijven en vaker terugkomen. De activiteiten van de SPW zijn gericht op drie doelgroepen: inwoners, ondernemers en toeristen. Er zijn informatiepunten in Monnickendam en in Marken.

Datum: 8 april 2017
Tijd: 11.00 - 16.00 uur
Locatie: Grote Kerk, De Zarken 2 te Monnickendam
Entree: gratis

 


Kijk voor een overzicht van alle Waterlandse evenementen en activiteiten op onze evenementen website.

Bedrijvengids: Zien, Doen en beleven
Zien, Doen en beleven: Bedrijven, winkels, verenigingen en ondernemers
Evenementenkalender
Evenementenkalender
Het weer in Waterland
Weersverwachting
Monnickendam