Actief op het water 

Watersporten 

Watersporten

In Waterland kunt u uw hart ophalen als het gaat om alle denkbare watersporten. Surfen, zeilen, varen met de bruine vloot (klippers, tjalken en botters), een sloepje, zeilboot, kano of fluisterboot huren: als u het water op wilt is alles hier mogelijk.

Kiest u voor een tochtje over de binnenwateren? Via de sloten, grachten en over de meren? Via het sloepennetwerk kiest u uw eigen route door heel Laag Holland. En kiest u op deze website voor de regio Waterland, dan ziet u het uitgebreide sloepennetwerk dat door onze gemeente loopt. U kunt vervolgens eenvoudig een app downloaden op uw smartphone die u onderweg de weg wijst en u op belangrijke bezienswaardigheden wijst tijdens de route. Voor informatie over de Staande Mast Route kunt u hier klikken.

Of verkiest u vanuit één van de jachthavens het ruime sop en vaart u liever over de Gouwzee naar Marken, Volendam, Enkhuizen of het eiland Pampus? Het kan allemaal in Waterland. En voor wie toch een beetje van het water wil genieten, geen boot heeft of er geen wil huren: de overtocht met de Marken-Volendam Express biedt een halfuur heerlijk waterplezier!

U kunt hieronder een aantal kanoroutes downloaden:

Voor meer informatie over alle watersportmogelijkheden en nautische bedrijven verwijzen wij u naar onze bedrijvengids.

 


Kijk voor relevante adressen over varen, fietsen en wandelen op onze overzichtspagina.

Bedrijvengids: Varen, Fietsen en Wandelen
Varen, Fietsen en Wandelen: Bedrijven, winkels, verenigingen en ondernemers
Varen, Fietsen en Wandelen op de kaart
Varen, Fietsen en Wandelen op de kaart
Het weer in Waterland
Weersverwachting
Monnickendam