Te voet door Waterland 

Wandelen door het groen 

Wandelen door het groen

Er is geen mooiere omgeving te voet te ontdekken dan het veenweidelandschap van Waterland. Omringd door weilanden en vergezeld door de koeien in de wei kunt u hier de groene pracht via menig bewegwijzerde wandeltocht ontdekken, waaronder de Troeter-, Werven- en Palingroute.

Wandelingen met adembenemend uitzicht over de Gouwzee van Monnickendam naar Marken of andersom bijvoorbeeld. Of langs de kronkelende landweggetjes van Overleek. Of één van de tien zelfstandig te lopen en downloadbare wandelingen in en rond Broek in Waterland. Zoekt u een minder natuurlijke omgeving? Dan is het in Broek in Waterland, Marken en Monnickendam ook mogelijk om met een gids de geschiedenis van Waterland te herbeleven en historische monumenten te bezoeken.

Rondleidingen:

Interactieve wandelingen
In de historische kern van Monnickendam kunt u ook een interactieve stadswandeling volgen door gebruik te maken van een App van IziTravel. In deze app vindt u ook de 30 kilometer lange Water & Land tour, die zowel per fiets als te voet goed te volgen is. De app kan gedownload worden in de Appstore (iPhone) of de Google Play Store (smartphones). De routes zijn gratis te downloaden. Als zoekwoorden kunt u 'Monnickendam' en 'Waterland' gebruiken.

 

 

 

 

 

 


Kijk voor relevante adressen over varen, fietsen en wandelen op onze overzichtspagina.

Bedrijvengids: Varen, Fietsen en Wandelen
Varen, Fietsen en Wandelen: Bedrijven, winkels, verenigingen en ondernemers
Varen, Fietsen en Wandelen op de kaart
Varen, Fietsen en Wandelen op de kaart
Het weer in Waterland
Weersverwachting
Monnickendam