Het leukste dagje uit voor jong en oud 

Scooter Experience 

Scooter Experience

Verras je partner met een romantische dagje uit of geniet van een uniek dagje weg met familie,  vrienden of collega’s. De Scooter Experience is een heerlijk dagje ontspannen op een snorscooter terwijl je het prachtige Waterland ontdekt.

Je kunt kiezen uit diverse uitgestippelde routes. De routes leiden je over kronkelende landweggetjes langs pittoreske dorpjes en uitgestrekte natuurgebieden, waarbij je voor vele verrassingen zult komen te staan. Je krijgt een uitgebreide routekaart mee met vele hotspots en handige tips voor leuke stops onderweg. De diverse routes gaan over houten bruggetjes, via slingerweggetjes langs oude boerderijtjes, over dijken, langs meren en Hollandse molens.

Alle routes beginnen vanuit de verhuurlocatie op Noordeinde 54 in Landsmeer. Bij aankomst staat er een welkomstdrankje voor je klaar. Na uitleg over de scooters en de routekaart ga je op pad. Bij groepen vanaf 15 personen is het mogelijk dat er één of twee gidsen mee gaan.

Oud Hollandse Dorpen route
Vanaf Landsmeer ga je richting het Schouw, waar je een klein pontje neemt om het kanaal over te steken. Vandaar slinger je richting Durgerdam. In het pittoreske Durgerdam heb je bij het terras van Restaurant de Oude Taveerne een prachtig uitzicht over het water en het nieuwe IJburg. Via Durgerdam rij je over kronkelende fietspaadjes richting Ransdorp. Bij Ransdorp kun je de Toren van Ransdorp beklimmen, waarbij je van boven af een prachtig uitzicht hebt over Waterland.

Even verderop in Zunderdorp kom je langs Zorgboerderij “Ons Verlangen”.  Een leuke stop voor een heerlijk gebakje, een drankje en een glas verse melk uit de melktap behoort hier tot de mogelijkheden. En wat dacht je van een ambachtelijk gemaakt ijsje voor de kinderen?

Onderweg kom je op de routes diverse “Theetuinen” tegen, zoals in Zuiderwoude of in Overleek. Voor Zuiderwoude is een prachtige picknickplaats, waar door Scooter Experience voor groepen vanaf 15 personen een heerlijke luxe picknick verzorgd kan worden tussen de weilanden.

Als het weer het toe laat, is het mogelijk om over de dijk te toeren richting het schiereiland Marken. Op dit eiland zie je prachtige oude huizen en aan de haven is het heerlijk toeven op een terrasje. Via Marken kom je langs Monnickendam met vele oude winkeltjes, maar ook mooie gezellige terrasjes aan het water.

Vanaf Monnickendam rij je via Katwoude richting Volendam. Onderweg is het mogelijk om leuke, leerzame stops te maken bij een Kaas en Klompen boerderij, zoals de Irenehoeve, de Jacobshoeve of de Simonehoeve. Of te snoepen van een heerlijk versgemaakte appeltaart bij Het Hart van Katwoude. Een stop op een gezellig terras in Volendam aan de Haven mag natuurlijk niet ontbreken. Op de terugweg kun je via Overleek of het prachtige Edam.

De scooters zijn te huur voor een dagdeel of hele dag. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Voor groepen is het mogelijk van de standaardtijden af te wijken.

Meer informatie of boekingen: 
Scooter Experience
Bart Ramler, 020-3313700 of 06-26696760
www.scooterexperience.nl
info@scooterexperience.nl

 


Kijk voor relevante adressen over varen, fietsen en wandelen op onze overzichtspagina.

Bedrijvengids: Varen, Fietsen en Wandelen
Varen, Fietsen en Wandelen: Bedrijven, winkels, verenigingen en ondernemers
Varen, Fietsen en Wandelen op de kaart
Varen, Fietsen en Wandelen op de kaart
Het weer in Waterland
Weersverwachting
Monnickendam