94 rijksmonumenten in prachtige omgeving 

Wandeling met gids in Broek in Waterland 

Wandeling met gids in Broek in Waterland

In het pittoreske Broek in Waterland, 7 km ten noorden van Amsterdam, bevinden zich maar liefst 94 Rijksmonumenten in een prachtige omgeving. De meeste panden zijn tijdens de 17e eeuw uit hout opgetrokken en na de tweede wereldoorlog schitterend gerestaureerd.

De Vereniging Oud Broek in Waterland verzorgt al jaren bijzonder interessante, 1½ uur durende rondleidingen langs deze prachtige monumenten. Onze ervaren gidsen nemen u mee terug in de tijd. Leuk en leerzaam. Wilt U zo’n historisch Broeker huis eens van binnen zien? Bezoek dan eens het rijk gedecoreerde ’Beroemde Huis’ (optioneel). Tijdens de restauratie in de jaren negentig kwamen de meest mooie laat zeventiende eeuwse, interieurschilderingen aan het licht. Daardoor behoort het Beroemde Huis tot de top-100 van best bewaarde interieurs in Nederland.

Naast de historische panden zijn er in Broek in Waterland ook enkele interessante kunstenaars en galeries gevestigd. Op afspraak bent u daar van harte welkom. Een rondleiding is uitstekend te combineren met bijvoorbeeld een fietstocht door de prachtige omgeving van Waterland en/of een fluisterboottochtje over ondiepe meertjes, sloten en vaarten. Tijdens zo’n boottochtje op weg naar het nabij gelegen Monnickendam of Zuiderwoude vaart u door het eeuwenoude decor van Aeën en Dieën waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Een mooi gevulde lunchbox kan voor u verzorgd worden, maar u kunt natuurlijk ook onderweg lunchen in een van de knusse theetuinen midden in het Veenweidegebied. U ziet, Broek in Waterland biedt een scala aan verrassende mogelijkheden! Makkelijk bereikbaar per bus of met de auto. Volop gratis parkeergelegenheid!

Kosten rondleiding van ca. 1½ uur; € 60,- per groep (max. ca. 20 personen per gids). Voor meer informatie gaat u naar de website van de Vereniging Oud Broek of neemt u contact op met Jan Maars op: 020-4031118 of 06-5392 3773.

Er worden ook rondwandelingen georganiseerd in Monnickendam en op Marken.

 

 

 


Kijk voor relevante adressen over varen, fietsen en wandelen op onze overzichtspagina.

Bedrijvengids: Varen, Fietsen en Wandelen
Varen, Fietsen en Wandelen: Bedrijven, winkels, verenigingen en ondernemers
Varen, Fietsen en Wandelen op de kaart
Varen, Fietsen en Wandelen op de kaart
Het weer in Waterland
Weersverwachting
Monnickendam