Ontdekking per fiets 

Fietsen in Waterland 

Fietsen in Waterland

Prachtige routes door het unieke Waterlandse landschap zijn voor fietsers uitgezet. Korte routes voor een sfeerimpressie, maar ook lange tochten voor dagenlang vermaak. Vanaf Amsterdam over met het pontje van Landsmeer naar Watergang en dan via Ilpendam door Overleek. Of vanaf Monnickendam langs de dijk naar Marken, over met de Marken Express naar Volendam en dan terug langs de dijk van Katwoude weer naar Monnickendam. Of wat dacht u van een rondje door het groen via Zuiderwoude en Broek in Waterland?

Alle fietsroutes zijn goed bewegwijzerd, veilig en met voldoende tussenstop mogelijkheden, waaronder rustpunten, restaurants, theetuinen en cafés, om van uw fietstocht een echt dagje uit te maken. Daarbij zijn ze voor elke fietser goed te fietsen, vanwege het vlakke landschap. Er zijn diverse fietsroutes in Waterland van een vaste afstand te vinden op Route.nl

Speciaal voor Waterland is de interactieve Water & Land Fiets tour ontwikkeld, die te downloaden is in de appstore (iPhone) of via Google Play (smartphones). De fietsroute is 28,2 kilometer lang en brengt u van het Informatiepunt in Monnickendam naar Zuiderwoude, Broek in Waterland, door de Belmer- en Volgermeer naar Ilpendam, Overleek, Monnikmeer en weer terug naar het startpunt. Tijdens de tour krijgt u meer informatie over hoe Waterland met het water omgaat en krijgt u achtergrondinformatie over o.a. de watersnoodramp in 1916 in Waterland.

 


Kijk voor relevante adressen over varen, fietsen en wandelen op onze overzichtspagina.

Bedrijvengids: Varen, Fietsen en Wandelen
Varen, Fietsen en Wandelen: Bedrijven, winkels, verenigingen en ondernemers
Varen, Fietsen en Wandelen op de kaart
Varen, Fietsen en Wandelen op de kaart
Het weer in Waterland
Weersverwachting
Monnickendam