in Waterland 

Happen en Trappen 

Happen en Trappen

Op zondag 21 mei vindt de eerste editie plaats van het sportieve en culinaire evenement Happen & Trappen. Een culinaire fietstocht door Waterland die georganiseerd wordt door Rotaryclub Monnickendam. Een prachtige route en heerlijke gerechtjes zijn het recept voor dit nieuwe evenement waarmee de club geld wil inzamelen voor het goede doel.

Elk jaar organiseert Rotaryclub Monnickendam een aantal activiteiten of evenementen met als doel geld in te zamelen voor het goede doel. De jaarlijkse Sterren Stralen actie – met kerstboom op de Middendam in Monnickendam - is inmiddels niet meer weg te denken in de decembermaand en nu wordt er een nieuw evenement aan de clubactiviteiten toegevoegd.

35 kilometer – 5 gerechtjes
De culinaire fietstocht wordt gehouden op zondag 21 mei en zal circa 35 kilometer lang zijn. Rotarian André Boon: “Happen & Trappen zal een route volgen door ons prachtige Waterlandse landschap en start en eindigt bij het Mirror Paviljoen in Monnickendam. Tussen 11.00 en 13.00 uur kan men starten bij het Mirror Paviljoen. Hier wordt bij de koffie een amuse geserveerd. Eenmaal on route kan men onderweg afstappen bij vier culinaire stopplaatsen die te herkennen zijn aan de Rotaryvlaggen. Op deze plaatsen kunnen deelnemers genieten van een heerlijk gerechtje en – indien gewenst – van een heerlijke, bijpassende wijn. Happen & Trappen wordt geheel belangeloos door al onze 41 clubleden ondersteund en georganiseerd.”

Deelname
Deelnemers kunnen zich vooraf voor het evenement inschrijven op de speciaal daarvoor bedoelde website www.happenentrappenwaterland.nl. Deelname voor volwassenen is €25,- en bijpassend wijnproeverijtje €8,-. Deelname voor kinderen t/m 12 jaar bedraagt €15,00. De netto-opbrengst zal ten goede komen aan Vluchtelingenwerk Waterland, waarvoor een actie georganiseerd zal worden ter bevordering van de integratie van de -in Waterland woonachtige- vluchtelingen in de samenleving van de gemeente Waterland.

Wie zich vooraf inschrijft heeft meer kans op een startplek, want voor het evenement kunnen zich maximaal 150 deelnemers inschrijven. Ook op de dag zelf kan – indien er nog plek is – worden ingeschreven bij het Mirror Paviljoen. Voor meer informatie kan ook gekeken worden op de Facebookpagina www.facebook.com/happenentrappenwaterland

 


Kijk voor relevante adressen over varen, fietsen en wandelen op onze overzichtspagina.

Bedrijvengids: Varen, Fietsen en Wandelen
Varen, Fietsen en Wandelen: Bedrijven, winkels, verenigingen en ondernemers
Varen, Fietsen en Wandelen op de kaart
Varen, Fietsen en Wandelen op de kaart
Het weer in Waterland
Weersverwachting
Monnickendam