Bedrijvengids 

Hobby en vrije tijd: cultuur en muziek 

Hobby en vrije tijd: cultuur en muziek

De resultaten zijn nu gesorteerd op: Willekeurige volgorde. Sorteer op:

Naam (a-z): Naam (z-a): Plaats (a-z): Plaats (z-a):

Zoeken zoeken

Er zijn 10 bedrijven gevonden:


pest,builenpest

Middeleeuws Genootschap Monnickendam

genootschap voor verdieping in de middeleeuwse geneeskunde met acts op evenementen (re-enactment)

p/a Nieuwe Zijds Burgwal 48 t: 0299-652249
1141 TG Monnickendam m: 06-52436398
Middeleeuws Genootschap Monnickendam

Het Middeleeuws Genootschap Monnickendam, dat is ontstaan na de stadsfeesten van 2005, heeft zich verdiept in de geneeskunde van de Middeleeuwen. Die kennis wil het genootschap verbreiden.

De acts, die het Genootschap opvoert zijn gebaseerd op authentieke en serieuze elementen, maar worden op luchtige en ludieke manier gebracht en zijn vooral geënt op de interactie met het publiek.


drumband,klederdracht

Christelijke muziekvereniging Juliana

fanfare orkest, mallet-band en leerlingen orkest

IJsselmeerweg 41 t: 0299-603216
1156 CG Marken
Christelijke muziekvereniging Juliana

'Juliana’ is een dynamische en gezellige muziekvereniging bestaande uit een fanfare orkest, een mallet-band en een leerlingen orkest. Optredens worden gegeven zowel op Marken als ver daarbuiten

Vaak gekleed in Marker klederdracht, is het fanfare orkest of de mallet-band bij diverse buitenoptredens van de partij. In het leerlingen orkest kunnen leden van alle leeftijden meespelen.


historie,stadswandeling,stadsgids,ijsschuiten

Vereniging Oud-Monnickendam

lezingen - rondleidingen - publicaties - evenementen

W. Claesdochterlaan 15 t: 0299-655167
1141 JA Monnickendam
Vereniging Oud-Monnickendam

De Vereniging Oud Monnickendam stelt zich ten doel het stads- en landschapsschoon van Monnickendam te bewaren, te beschermen en waar mogelijk te vermeerderen.

Daarnaast doet "Oud Monnickendam" onderzoek naar het verleden van de stad, bervordert het verbreiden van historische kennis d.m.v. lezingen en excursies en de uitgave van een jaarboek.


beleving,historie,OculusRift

Experience Volendam

attractie- voor alle weersomstandigheden aan de haven van Volendam

Haven 154 t: 06-23869300
1131 EW Volendam
Experience Volendam

Experience Volendam is een geweldige attractie waar je de roemrijke geschiedenis van Volendam op de meest moderne manier kunt ervaren. Zo trotseer je de woeste golven van de Zuiderzee in 1916.

Dein mee op de muziek van de prachtige film, ruik de geur van de zilte zeelucht. Ervaar hoe de inwoners de stormen hebben overleefd. Een beleving voor jong en oud, ook voor mindervalide bezoekers.


boot,markt,museum,folklore,groepen

Stichting Monnickendammer Visdagen

evenement van visverwerking ambachten en vishandel

p/a Zuideinde 9 t: 06-13370316
1141 VG Monnickendam
Stichting Monnickendammer Visdagen

De Monnickendammer Visdagen zijn in korte tijd een begrip geworden. Met trots presenteren inwoners oude ambachten en locaties rond het visverwerken. Figuranten in klederdracht voeren acts op.

Een bezoek aan de exposities over de ambachten en de kramen waar veel valt te proeven is zeker de moeite waard. Dit alles wekelijks in de zomermaanden aan de oude binnenhaven van Monnickendam.


bodemvondsten,tegelcollectie,audiovisueel,expositie,kinderen,museumjaarkaart

Waterlandsmuseum de Speeltoren

water&land, kunst kijken, historie, juniorzolder, carillon

Noordeinde 2 -4 t: 0299-652203
1141 AM Monnickendam
Waterlandsmuseum de Speeltoren

Links en rechts van de Speeltoren in Monnickendam zijn twee nieuwe museumpanden gebouwd. Achter de toren komen deze twee panden samen. De 15e eeuwse Speeltoren blijft via glazen wanden zichtbaar.

Het is een ruim en eigentijds museum met vijf zalen. Kinderen ervaren hoe leuk een museum kan zijn op de Juniorzolder. Open: apr-okt én de schoolvakanties di tm zo 11-17 u, nov-mrt za-zo 11-17 u.


zeilschip,platbodem,wedstrijd

Stichting Monnickendammer Hardzeildagen - Jan Haring race

zeilrace historische schepen

p/a Zuideinde 9 t: 06-13370316
1141 VG Monnickendam
Stichting Monnickendammer Hardzeildagen - Jan Haring race

Het weekend waarmee Monnickendam faam heeft verworven, is met de beroemde Jan Haringrace, een zeilrace met historische schepen, georganiseerd door de Stichting Monnickendammer Hardzeildagen.

Op vrijdag lopen de schuiten de haven al binnen en zaterdag en zondag zijn de wedstrijddagen. Naast andere activiteiten, is er op zondag de fameuze Aalrookwedstrijd rond de gezellige binnenhaven.


klederdracht,textiel

Marker Museum

museum

Kerkbuurt 44 -47 t: 0299-601904
1156 BL Marken
Marker Museum

Het museum is gehuisvest in zes historische woningen in het oude centrum van Marken. Eén deel van het museum is ingericht zoals een Marker vissersfamilie er tot ± 1932 woonde.

Een audiovisuele presentatie laat de geschiedenis van Marken en de klederdracht zien. Er is een museumwinkel. Open apr - nov ma - za 10:00 - 17:00 u (in okt 11:00 - 16:00 u), zo 12:00 - 16:00 u


galerie,miniatuur,design

Mondial - Museum & Concept store

museum met cultuurwinkel

Havendijkje 6 A t: 06-81554306
1131 EZ Volendam
Mondial - Museum & Concept store

Bezoek de reizende tentoonstelling Mondial met veertien minuscule miniaturen van de Oekraïnse kunstenaar Mykola Syadristy. Het kleinste object is een molen van maar liefst 1,8 millimeter groot.

Dutch Design conceptstore: in het museum is niet alleen ruimte voor de miniaturen, maar ook voor Nederlandse kunst. Een platform voor Nederlandse designers, met werk dat tevens te koop is.


monumenten,dorpsraad,broekermarkt,broeker bijdragen

Historische Vereniging Oud Broek in Waterland

historische publicaties en collectie, rondleidingen, lezingen, excursies en advies

Nieuwland 8 A t: 020-4031216
1151 BA Broek in Waterland m: 06-53923773
Historische Vereniging Oud Broek in Waterland

Oud Broek zet zich actief in voor de handhaving van het beschermde dorpsgezicht, de bescherming van karakteristieke panden daarbuiten, en ook van het kwetsbare veenweidelandschap in de omgeving.

De vereniging wil ingezetenen op het eigen karakter van het dorp attenderen, de plaatselijke geschiedenis bestuderen en vastleggen met publicaties rondleidingen, lezingen, excursies en collectie.


Het weer in Waterland
Weersverwachting
Monnickendam